Casal Font d'en Fargues
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Pedrell, 67-69 (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusAteneus i centres socials
AutorAdolf Florensa Ferrer
Situació Pg. Font d'en Fargas, 40-44 / Pedrell, 67-69
Entre la primera i segona dècada del segle XX, els barris de Fargues i la Mulassa es van anar urbanitzant i omplint de cases i de gent, de manera que es va fer necessari construir un local social que permetés organitzar els veïns per resoldre els seus problemes, sovint relacionats amb les deficiències de serveis, i que tingués alhora funcions de casino i ateneu. Finalment, es va poder inaugurar, l'any 1928, un local projectat pel prestigiós arquitecte Adolf Florensa, que també tenia una casa al barri. És un edifici de planta baixa i semisoterrani, amb la façana principal abocada al xamfrà, i estètica classicista d'acord amb els postulats que imposava a l'època el noucentisme dominant.

El casal va ser reformat i rehabilitat un cop adquirit per l'Ajuntament, l'any 2008.