Font d'en Fargues
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Font d'en Fargues (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1912)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorRoc Cot Cot
Situació Plaça de la Font d'en Fargues
La font que ha donat nom al barri està situada al capdamunt del barri, a tocar del Parc del Guinardó. Estava situada a les terres de l'antic mas Pujol, després Can Fargues, que a finals del segle XIX pertanyia a Pere Fargas, casat amb Montserrat Casanovas. Van ser ells els que van promoure la urbanització del barri, a començament del segle XX. En aquest context, van decidir convertir l'entorn de la font en un espai lúdic i situar la font dins d'una gruta que sembla un santuari, al costat de la qual es va construir un quiosc d'estil modernista, on se servien menjars i begudes. El lloc va gaudir de seguida d'una gran popularitat, tant per la qualitat de l'aigua -que es va arribar a vendre embotellada- com per la bellesa de l'entorn.