Olympia
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Santa Coloma de Gramenet - Olympia (3)

Santa Coloma de Gramenet - Olympia (3) (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorCoque Bianco
Situació Parc d'Europa
Obra de l'escultor suís Paul Suter (Gränichen 1926 - 2009), de l'any 1992. Formada per un conjunt d'elements rectes i curvilinis entrelligats que, a pesar de les grans dimensions i les seves 32 tones, li donen dinamisme i una aparent lleugeresa.

El Parc d'Europa va ser inaugurat l'any 1992. Ocupa una extensió de més de 59000 metres quadrats de zona enjardinada i equipaments destinats al lleure. L'eix longitudinal segueix el torrent de la Pallaresa, des del Besós fins a la serra de Mosques d'Ase, i constitueix una obra d'enorme importància per a la ciutat en la mesura que cobreix una gran part de la B-20 i que estableix un lligam privilegiat entre els dos sectors del municipi separats per la xarxa viària.