Cases dels Periodistes: Peris Mencheta, 50
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Peris Mencheta, 50

Barcelona - Peris Mencheta, 50 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Peris Mencheta, 50
La Cooperativa de Periodistes, acollint-se a la Llei de les Cases Barates, de 1911, va promoure la construcció d'una setantena de xalets, entre els barris del Carmel i de la Font d'en Fargues. En aquest darrer barri es va fer dos grups de cases. El de la Mulassa (entre els actuals carrers de Peris Mencheta i del Marquès de Foronda), inaugurat l'any 1917 i el d'en Fargues, entre 1918 i 1919. Al grup de la Mulassa es van construir vuit xalets, amb un pou comú que els abastia d'aigua.

Totes les cases respiren el mateix esperit noucentista, adaptat formalment als requisits de cada propietari. La casa del carrer Peris Mencheta, 50 s'emmarca dins d'aquest estil, ornamentalment molt contingut i amb referències clàssiques, com les columnes del porxo de la planta baixa o les balustrades de les terrasses.