Museu Torre Balldovina
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Santa Coloma de Gramenet  - Museu Torre Balldovina: capfoguer ibèric

Santa Coloma de Gramenet - Museu Torre Balldovina: capfoguer ibèric

TipusMuseu
Situació Plaça de Pau Casals
Museu i arxiu històric ubicat a l'antiga masia Torre Balldovina, que conserva una torre romànica restaurada. El museu comprèn diverses col·leccions, entre les quals destaquen en importància el conjunt de materials arqueològics procedents del poblat ibèric de Puig castellar i de l'assentament de Can Calvet, els materials medievals provinents del Molí d'en Ribé i del mas Fonollar i diversos objectes que testimonien el passat agrícola de Santa Coloma de Gramenet. El fons del museu comprèn també una interessant col·lecció d'elements geològics, botànics, paleontològics i zoològics, generada a partir de la col·lecció Castells.