Cases dels Militars (Passatge Garcia Cambra)
(Barcelona | El Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Sant Quintí, 94-96

Barcelona - Sant Quintí, 94-96 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEnric de Babot Frayse
Situació Torre Vélez, 26-20 / Passatge García Cambra, 2-16
La Cooperativa Militar de Barcelona, acollint-se a la Llei de Cases Barates, que s'havia aprovat l'any 1911, va promoure tot un conjunt d'habitatges per a sotsoficials, en forma de cases unifamiliars adossades, agrupades en tres grups. Un d'ells és el que està situat entre els actuals carrers de Torre Vélez, Sant Quintí i passatge Garcia Cambra. Les cases són idèntiques a les que podem veure al grup del passatge tinent Costa o al del costat de l'Hospital de Sant Pau. Tenen una composició molt simple, però molt digna, amb un frontó triangular al coronament i detalls ornamentals de ceràmica.