Liceu Castro de la Peña
(Barcelona | El Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Rambla Volart, 81

Barcelona - Rambla Volart, 81 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Rambla Volart, 81. Postal antiga

Situació Rambla Volart, 79b-81
Antic habitatge unifamiliar, ocupat l'any 1915 per l'Institut Medico-Pedagògic del doctor José Córdoba i actualment pel Liceu Castro de la Peña. Inicialment estava envoltat d'uns jardins, posteriorment edificats. L'edifici consta de planta soterrània, planta baixa i dues plantes pis. D'estil plenament modernista, presenta una façana simètrica centrada per una tribuna ricament decorada. El pis superior s'obre amb finestres ovals, la central triforada. I al capdamunt, una barana sinuosa amb un fastuós capcer central. La tanca exterior està decorada amb gerros de pedra i dos grius que flanquegen la porta. Es desconeix l'autor del projecte.