Mercat del Guinardó
(Barcelona | El Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Mercat del Guinardó. Nau original desapareguda

TipusMercat
AutorBonaventura Bassegoda Musté / Reforma 2015: Bayona-Valero
Situació Teodor Llorente, 10
Bonaventura Bassegoda Musté (1896-1987) havia estat nomenat arquitecte en cap del Servei Municipal d’Abastament, l'any 1949. L'any 1953 se li va encarregar el projecte del Mercat del Guinardó, llargament reclamat pel barri, pel qual va disposar una estructura de cinc arcs paral·lels de formigó armat de gran amplada. Es va inaugurar l'any 1954.

Malgrat l'oposició de bona part del veïnat, la nau va ser derruïda l'any 2009. Tanmateix, es va conservar la torre d'entrada, adaptada com a edifici d'oficines dins del nou conjunt projectat per l'equip Bayona-Valero, l'any 2015. D'estètica noucentista, destaca el seu vestíbul de volta ceràmica i el gran escut de la ciutat que presideix la façana, sota una falsa cornisa mixtilínia.