Pavelló de Sant Frederic
(Barcelona | Hospital de Sant Pau - Barcelonès)

Hospital de Sant Pau - Pavelló de Sant Frederic

Hospital de Sant Pau - Pavelló de Sant Frederic (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorPere Domènech Roura
Situació Interior de l'Hospital de Sant Pau
El Pavelló de Sant Frederic, de menors dimensions que la resta, va ser construït l'any 1928 i destinat a cirurgia infantil. La seva advocació fa honor a qui va ser el seu mecenes, Frederic Benessat. Té una estructura diferent de la resta de pavellons i una estàtica força més sòbria, fruit de les dificultats financeres i del canvi de gustos estètics que havia imposat el Noucentisme. Tanmateix, es manté la torre d'aigua decorada amb una cúpula de ceràmica, característica dels pavellons construïts en la primera etapa de les obres. Una imatge de sant Frederic presideix la porta principal.