Pavelló de Santa Victòria
(Barcelona | Hospital de Sant Pau - Barcelonès)

Hospital de Sant Pau - Pavelló de Santa Victòria

Hospital de Sant Pau - Pavelló de Santa Victòria (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorLluís Domènech i Montaner / Manuel Puig Janer (ampliació)
Situació Interior de l'Hospital de Sant Pau
Destinat als infants, va ser construït mercès al llegat de les germanes Elvira i Emília Llagostera i Suris, rebut per l'Hospital l'any 1921. Les obres es van iniciar l'any 1922, encara projectades per Domènech i Montaner, que moriria l'any següent, i va ser el seu fill, Pere Domènech, qui es va fer càrrec de l'obra, que es va enllestir l'any 1925. Originalment, era un pavelló d'una sola planta més un semisoterrani, de característiques semblants als pavellons preexistents. Tanmateix, les necessitats d'espai van obligar a fer una remunta, acabada l'any 1934, que va alterar de forma significativa la fesomia de l'edifici. De la seva façana cal destacar el mosaic de Santa Victòria, fet a Venècia a petició del doctor Girona, nebot i marmessor de les germanes Llagostera, en record de la seva filla desapareguda.