Pavelló de màquines
(Barcelona | Hospital de Sant Pau - Barcelonès)

Hospital de Sant Pau - Pavelló de màquines (Foto: Albert Esteves, 2021)

Hospital de Sant Pau - Pavelló de màquines (Foto: 2021)

AutorPere Domènech Roura
Situació Interior de l'Hospital de Sant Pau
Durant la segona etapa de les obres de l'Hospital, als anys vint, quan eren dirigides per Pere Domènech Roura, es va fer necessari un pavelló per allotjar les calderes de vapor per proveir de calefacció i aigua calenta els diversos pavellons clínics. Es va construir a partir de 1927 i consta d'una petita nau coberta a dues aigües, la qual actua com a llanterna d'una planta soterrada més gran, on hi ha la maquinària, i una airosa xemeneia de perfil poligonal, amb corona.

Al darrere, pel carrer de sant Quintí, el nou hospital, obra de Bonell/Gil, Francesc Rius Camps, Josep Lluís Canosa i Sílvia Barberà.