Edifici d'Administració: Arxiu i Secretaria de l'Hospital
(Barcelona | Hospital de Sant Pau - Barcelonès)

Hospital de Sant Pau - Edifici d'Administració: Arxiu i Secretaria de l'Hospital

Hospital de Sant Pau - Edifici d'Administració: Arxiu i Secretaria de l'Hospital (Foto: Jose Aguado, 2014)

AutorLluís Domènech i Montaner
Situació Interior de l'Hospital de Sant Pau
Sala situada a l'extrem oest de l'edifici d'Administració. Té dues voltes amb nervadures de pedra, decorades amb florons, que formen un octògon central i que, mercès als diferents colors de les rajoles ceràmiques dels espais intermedis, dibuixen una estrella de vuit puntes. Estava destinada a allotjar l'Arxiu de l'Hospital i la Secretaria. Als anys cinquanta es va dividir en pisos i va perdre la seva sumptuositat. Afortunadament, la restauració moderna ha eliminat aquests falsos sostres i la sala ha pogut recuperar la seva alçada original. Actualment, pren el nom de Sala Pau Gil i fa funcions d'auditori.