Església de Sant Marcel
(Barcelona | Horta - Barri Antic - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Marcel

Barcelona - Església de Sant Marcel (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorPere Piqué Sabadell / Gerard Duran Barbarà
Situació Petrarca, 52
Situada entre els barris d'Horta i Vilapicina, la parròquia va ser creada l'any 1970 per l'arquebisbe de Barcelona, Marcelo González i l'any 1974 es va obrir al culte un local provisional. L'any 1980 es va inaugurar l'edifici actual, construït al costat de l'antiga masia de Can Querol, propietat de la Fundació Valldejuli, que en va cedir el terreny. És un edifici de planta pentagonal, de costats desiguals, que passa molt desapercebuda des de l'exterior. La part més moderna correspon a la reforma de Gerard Duran Barbarà del 2019, la part de maó és de Pere Piqué.