Cases al carrer Duero, 44-46
(Barcelona | Horta - Barri Antic - Barcelonès)

Barcelona - Duero, 44 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Duero, 46

Barcelona - Duero, 46 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer del Duero, 44-46
Al voltant de la plaça Bacardí es va configurar, a partir de 1870, un petit barri de trama ortogonal, l'eix del qual és el carrer del Duero, prolongació natural del carrer d'Horta. En aquest carrer es conserven algunes cases amb la tipologia característica dels habitatges populars, de començament del segle XX, de planta baixa i pis amb pati al darrere. D'entre ells destaquem les cases dels números 44 i 46. La primera té una amplada més gran de l'habitual, amb un balcó corregut que abasta tota la façana, la qual se singularitza amb un coronament mixtilini sobre un trencaaigües base d'arcs de mig punt enllaçats. La segona, més convencional, té ressalts de ceràmica verda i groga a les llindes de les obertures i a la cornisa.