Casa Manuel Villanueva
(Barcelona | Horta - Barri Antic - Barcelonès)

Barcelona - Ciències, 35

Barcelona - Ciències, 35 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa, m.o.
Situació Ciències, 35
Casa unifamiliar amb un petit pati davanter i jardí al darrere, construïda l'any 1920. Malgrat la data avançada, encara es pot considerar bàsicament modernista, tant per la utilització filigranada del maó vist com pels detalls ornamentals de ceràmica. La seva originalitat recau en el gran capcer que assoleix tot el protagonisme de la façana. Té un gran forat emmarcat de maons en el qual se situa un gerro poligonal del mateix material, combinat amb ceràmica. Cal ressenyar també la porta de ferro de la tanca exterior i la petita marquesina que protegeix l'entrada de la casa.