Carrer d'Horta (tram inferior)
(Barcelona | Horta - Barri Antic - Barcelonès)

Barcelona - Carrer d'Horta

Barcelona - Carrer d'Horta (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer d'Horta, 1-49 / 2-38
L'antic carrer major d'Horta havia estat una riera on les nombroses bugaderes que treballaven a les cases del voltant, buidaven els seus safareigs. La part baixa del carrer, entre el carrer Tajo i la plaça Eivissa, és el que conserva més inalterat l'aspecte que devia tenir al segle XIX, quan es va adoptar la seva actual fesomia. Les cases senzilles, de planta baixa i pis, conviuen harmònicament amb algunes altres de major dimensió pròpies de les famílies més benestants. Alguna casa està decorada amb esgrafiats, molt populars des de la segona meitat del segle XVIII.