L'Eivissenca
(Barcelona | Horta - Barri Antic - Barcelonès)

Barcelona - L'Eivissenca

Barcelona - L'Eivissenca (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoan Centelles Raig
Situació Plaça Eivissa
L'antiga plaça del Mercat d'Horta va passar a dir-se plaça d'Eivissa, l'any 1907. L'any 1965 s'hi va instal·lar l'escultura denominada l'Eivissenca, una figura femenina amb la vestimenta típica de l'illa que dona nom a la plaça. És una figura de formes arrodonides, que emfasitza el volum i es presenta gairebé estàtica i inexpressiva, en línia amb els postulats estètics que havia implantat molts anys abans el Noucentisme.

El seu autor, Joan Centelles i Raig (Barcelona, 1887-1964), molt proper a l'Escola de Llotja, va morir pocs mesos abans de la inauguració de l'escultura. Té una bona part de la seva obra al Museu d'Igualada.