Església de Sant Fèlix
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

L'Església de Sant Fèlix, vista des del carrer de Sant Quirze

L'Església de Sant Fèlix, vista des del carrer de Sant Quirze (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

AutorEnric Sagnier Villavecchia / Francesc Folguera Grassi
Situació Plaça de Sant Roc, 3
A l'indret on hi havia hagut l'església romànica de Sant Salvador s'hi va construir, entre 1403 i 1420, un temple més gran, consagrat a sant Fèlix, del qual es conserva l'absis gòtic amb el seu finestral. El 1578 es va ampliar amb la sagristia i el 1724, es va alçar el campanar barroc. L'any 1909, amb la crema d'esglésies de la Setmana Tràgica, la major part de l'edifici va quedar destruït

L'any 1914 es va iniciar la reconstrucció que va donar lloc a un nou temple, d'estil neogòtic, projectat per Enric Sagnier Villavecchia, amb una orientació diferent del de l'església antiga, la qual cosa va suposar que l'antiga capçalera esdevingués una capella lateral, l'actual capella del Santíssim. De nou va partir un incendi el juliol de 1936 que va obligar a una nova restauració, l'any 1942. D'aquella època és la façana principal, la qual dona a la plaça de Sant Roc i que havia d'estar flanquejada per dues torres que no es van arribar a construir. És obra de Francesc Folguera Grassi.