Campanar de Sant Fèlix
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Campanar de Sant Fèlix (Foto: Josep Renalias, 2009)

Sabadell - Campanar de Sant Fèlix (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoan Garrido, m.o.
Situació Racó del Campanar
D'estil barroc, el campanar de l'església de Sant Fèlix va ser construït entre els anys 1724 i 1742, segons un projecte del mestre d'obres Joan Garrido. Està situat a la paret de migdia, al costat de l'antic absis, al solar on hi havia hagut el vell cementiri.

És de planta octogonal i quatre cossos: els tres primers de pedra i el darrer - la cel·la i la balustrada- de rajol de terra cuita. El projecte original contemplava que el campanar fos més alt. A causa de la manca de recursos i d'un accident que s'hi va produir durant la construcció, va quedar tal com és actualment, amb una alçada de 39 m. La base es correspon amb la capella del Roser.

Visitant el campanar es pot veure el comunidor, el pis de les campanes, el terrat i l'habitació del rellotge (que es considera monumental).