Can Crehuet
(Barcelona | Horta - Barri Antic - Barcelonès)

Barcelona - Can Crehuet

Barcelona - Can Crehuet (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Porto, 12
Antiga casa pairal construïda cap a 1787, any en el qual Francesc Crehuet i Pujolà va adquirir les terres, situades al costat de la riera, que formaven part del mas Tarrida. La família Crehuet en va mantenir la propietat fins a mitjan segle XX, quan va ser adquirida per la família Padró, que hi va muntar una granja. Per això es coneix també com a Granja de Can Padró. L'any 2019 es va salvar de l'enderrocament en passar a mans municipals.

La casa, que ha patit diverses reformes (anys 1865, 1871, 1920, 1970) consta de planta baixa i dos pisos. A la banda del carrer Porto s'obre amb unes arcades a manera de loggia. La façana està decorada amb esgrafiats.