Tanca de l'antiga casa Sans-Bernet
(Barcelona | Eixample d'Horta - Barcelonès)

Barcelona - Antiga casa Sans-Bernet - Arxiu Municipal del Districte d' Horta-Guinardó

TipusElement singular
AutorRamon M. Riudor Capella
Situació Campoamor, 48-50
De la casa d'estiueig, projectada l'any 1900, que va fer construir el matrimoni format per Francesc Sans Grau i Magdalena Bernet Font, només en resta la tanca exterior, una peça modernista molt remarcable. La casa -que podem veure en les fotografies antigues que adjuntem- va ser radicalment transformada per l'arquitecte Canosa cap a l'any 1950, quan s'hi va instal·lar una clínica (La Previsión Ferroviaria).

Sortosament, es va respectar la tanca, de manera que encara podem admirar els delicats esgrafiats dels panells laterals, els sinuosos detalls de la barana de forja i els pinacles florejats que emmarquen la porta.