Creu de terme d'Horta
(Barcelona | Eixample d'Horta - Barcelonès)

Barcelona - Creu de terme d'Horta

Barcelona - Creu de terme d'Horta (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Creu de terme d'Horta (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1913)

Barcelona - Creu de terme d'Horta (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1914)

TipusCreus monumentals
AutorAdolf Florensa Ferrer / Joan Fontbernat (escult.)
Situació Carrer Campoamor, 66
Horta tenia una creu de terme de pedra que va ser destruïda al segle XIX i substituïda per una creu de ferro. Situada a la part alta del carrer d'Horta, l'any 1936 va ser destruïda de nou i, ja l'any 1952, es va decidir fer-ne una de nova, seguint els models antics, situada actualment al capdamunt del carrer Campoamor. Com és habitual, té el Sant Crist en una cara i la Verge Maria a l'altra. El nus o capitell està decorat amb relleus identificats com el rei Pere IV, un bisbe, un falconer i sant Andreu, separats per escuts heràldics.