Clínica de Puericultura i Maternitat
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Maternitat (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Sabadell - Maternitat (Foto: Alfons Martín, 2015)

AutorJosep Renom Costa
Situació Illa, 2 / Sant Llorenç
Edifici en cantonada concebut com a Clínica de Puericultura i Maternologia. Va ser construït l'any 1926 amb projecte de Josep Renom i ampliat posteriorment per Joaquim Manich. Actualment, acull el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Òmnium Cultural.

Estructurat en alçada en planta baixa i dos pisos, els seus elements decoratius responen a una estètica neobarroca: balustrades als balcons, pilastres i columnes d'ordre jònic i una gran cornisa rematada per una gran balustrada decorada amb gerros. A la façana s'observen plafons decoratius de Modest Casademunt.