Cases Joaquima Ramis
(Barcelona | Eixample d'Horta - Barcelonès)

Barcelona - Feliu i Codina, 20-22 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Feliu i Codina, 20-22 (Foto: Albert Esteves, 2)

AutorEnric Matas Ramis
Situació Carrer Feliu i Codina, 20-22
Són dues cases adossades, bessones, dels anys 1912-1913, promogudes per Joaquima Ramis Amigó, vídua de Francesc Matas, destinades als seus dos fills, Joaquim i Enric.

Valentí Pons ens indica que, tot i que els plànols van signats per Josep Masdeu, l'autor del projecte va ser Enric Matas Ramis, fill de Joaquima Ramis, que encara no tenia el títol d'arquitecte (el va obtenir justament l'any 1913).

Les dues cases estan disposades horitzontalment de forma invertida, amb les portes als extrems. El més destacable és l'ús del maó vist envoltant les portes i les obertures del pis, articulades en forma de galeria. A la part del darrere hi ha els jardins, que donen al carrer Martí Alsina.

Totes dues cases van passar a mans de l'Ajuntament, als anys seixanta i setanta, i actualment allotgen el Centre Cívic Matas i Ramis.