Casa Museu Verdaguer
(Folgueroles - Osona)

Casa Museu Verdaguer. Cuina

Casa Museu Verdaguer. Cuina (Foto: Fundació Jacint Verdaguer, 2021)

TipusMuseu
Situació Carrer Major, 7
El museu està ubicat a la casa on Jacint Verdaguer va passar la infància. És un edifici entre mitgeres, de planta baixa, primer pis i golfes. La portalada està feta amb carreus regulars i una llinda d'una peça, sense cap inscripció.

A la planta baixa, hi ha una sala amb voltes de maó sostingudes per pilars de pedra, l'antic femer. Actualment és l'espai a on s'explica la vida i l'obra del poeta. Al primer pis hi ha una cuina i una habitació que s'han recreat com a zona etnogràfica per explicar la vida de qualsevol família de l'època de mossèn Cinto.

A les golfes, amb el sostre en pendent, hi ha un espai audiovisual i una exposició que explica el procés creatiu de "Canigó" per part de Verdaguer i una altra que parla de l'obra d'en Perejaume i la seva relació amb l'obra poètica d'en Verdaguer.