Cases J. Ramon Estebe
(Barcelona | Eixample d'Horta - Barcelonès)

Barcelona - Mestre Dalmau, 10-12-14

Barcelona - Mestre Dalmau, 10-12-14 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEnric Matas Ramis
Situació Carrer Mestre Dalmau, 10,12,14
Conjunt de tres cases adossades, projectades de forma unitària, obra de l'any 1916 d'Enric Matas Ramis (Barcelona, 1887 - 1956). És una obra remarcable que respon plenament -tot i la data avançada- als postulats modernistes. Té una composició simètrica, formada per tres cossos més alts, enllaçats entre ells amb dos cossos més baixos. El central està coronat amb una singular piràmide de la qual n'emergeix una de més alta i estreta, els laterals, en canvi, tenen terrats al capdamunt. L'aparell ornamental utilitza bàsicament el maó vist i esgrafiats de tipus geomètric a la part llisa del parament.