Can Beïn - Museu Africà Daniel Comboni
(Barcelona | Eixample d'Horta - Barcelonès)

Barcelona - Feliu i Codina, 57-59. Rellotge de sol

Barcelona - Feliu i Codina, 57-59. Rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Museu Africà Daniel Comboni

Situació Carrer Feliu i Codina, 57-59
L'edifici actual és una reconstrucció dels anys cinquanta. Anteriorment hi havia hagut una altra casa, de proporcions semblants. L'estil de la casa, d'una sobrietat classicista, es pot inscriure dins d'un estil que es coneix com a noucentisme de postguerra. Té un porxo amb balustrada que dona al jardí i una teulada d'amples voladissos, sobre cabirons. És destacable l'original rellotge de sol on hi ha la data de 1950.

Actualment és la residència dels Missioners Combonians del Cor de Jesús. L'any 1992, la congregació va obrir, al jardí de la casa, un museu de peces africanes, amb unes 400 peces portades pels missioners des del continent africà. És el Museu Africà Daniel Comboni, visitable amb cita prèvia.