Cementiri d'Horta: sepulcre Francesc Sans
(Barcelona | Horta Nord - Collserola - Barcelonès)

Cementiri d'Horta  - Sepulcre Francesc Sans

Cementiri d'Horta - Sepulcre Francesc Sans (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoan Bruguera Roget / Enric Clarasó (escult.)
Situació Cementiri d'Horta
Obra de Joan Bruguera Roget (1879-1962), de l'any 1913. Un gran sarcòfag, decorat amb formes lobulades i traceries d'inspiració gòtica, se'ns mostra parcialment cobert amb un llençol. Al seu cim, s'alça una delicada escultura femenina. Aquesta va ser realitzada per un dels artistes més populars del Modernisme, Enric Clarasó Daudí (Sant Feliu del Racó, 1857 - 1941). Cal fixar-se en les potes del sarcòfag, en forma d'urpes.

Francesc Sans Grau (Barcelona 1861 - 1927) tenia una empresa tèxtil. Ell i la seva muller, Magdalena Bernet Font (Barcelona 1864 - 1932), donen nom a un carrer d'Horta. Van ser els fundadors de les Escoles Catòliques per a Fills d'Obrers.