Cementiri d'Horta: sepulcre Marcet-Planàs
(Barcelona | Horta Nord - Collserola - Barcelonès)

Cementiri d'Horta  - Sepulcre Marcet-Planàs

Cementiri d'Horta - Sepulcre Marcet-Planàs (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Cementiri d'Horta
Obra de l'any 1902, projectada pel prestigiós i prolífic arquitecte Enric Sagnier Villavecchia (Barcelona, 1858 – 1931). Té com a element principal un potent pedestal, molt ornamentat, damunt del qual s'alça una columna acanalada, truncada. En general, la columna tallada s'interpreta com a símbol d'una vida segada prematurament. Altres autors ho relacionen amb el fet de no haver tingut descendència.

Frederic Marcet i Vidal (Barcelona, 1828 - 1898), propietari del mas de Can Marcet, a Horta, tenia la seva residència al sumptuós palau Marcet del Passeig de Gràcia (després Cinema Comèdia). Va fer fortuna com a empresari tèxtil i també va dirigir una empresa ferroviària. Va ser diputat i senador pel Partit Conservador. Es va casar amb Dolors Planàs i Armet. Va morir, sense fills, l'any 1898.