Can Sangenís
(Barcelona | Horta Nord - Collserola - Barcelonès)

Barcelona - Can Sant Genís (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Can Sant Genís. Jardins

Barcelona - Can Sant Genís. Jardins (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Can Sangenís

Barcelona - Can Sangenís (Foto: Òscar Torras - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1922)

Situació Camí Antic de Sant Llàtzer, 2-6 / Plaça Karl Marx
Antiga masia del segle XVIII, ampliada modernament. L'estructura original ha quedat en part desfigurada en haver-se remuntat les dues galeries laterals, originalment més baixes. Són remarcables els esgrafiats, a base de gerros i garlandes, bona part dels quals que han pogut ser restaurats, tot i que se n'han perdut alguns.

La nissaga dels Sangenís (o Santgenís) està documentada des del segle XVII. Al segle XIX va passar a mans dels Magarola. L'any 1890, la finca va ser venuda per Maria de Montserrat de Magarola a l'hospital de la Santa Creu el qual, fins a la Guerra Civil, la va fer servir de granja. Posteriorment va passar a mans de les Germanes Hospitalàries de la Santa Creu que, finalment, la van convertir en casa de repòs.