Església de les Llars Mundet
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - Església de les Llars Mundet

Barcelona - Església de les Llars Mundet (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorManuel Baldrich Tibau / Eudald Serra (escult.)
Situació Campus Mundet. Plaça d'Anna Gironella
Situada a l'interior del recinte de les Llars Mundet, va ser construïda l'any 1957, juntament amb la resta d'edificis del conjunt assistencial. És un edifici de nau única, amb planta de creu llatina, coberta a dues aigües i capçada amb un absis poligonal. L'element més característic és, tanmateix, el campanar, separat uns metres de la nau i obert en la part superior, que té una alçada de 45 m.

El material emprat en la construcció és el maó vist, combinat amb el formigó. La façana principal, precedida d'un porxo de formigó, és un mur opac d'obra vista decorat amb els relleus de marbre El Salvador emparant la humanitat sofrent, obra d'Eudald Serra, de figures molt esquematitzades. Els murs laterals estan oberts amb finestrals decorats amb grans vitralls, obra de Jordi Domènech els del costat esquerre, i de Joan Vila Grau, els de la dreta. Les vidrieres del presbiteri i del creuer són obra de Will Faber, realitzades pel taller Bonet. L'altar major va ser projectat per Josep M. Subirachs. L'escultura d'alabastre de la Puríssima és de Joan Rebull i la pintura abstracta del mur, de Joan Josep Tharrats.