Llars Mundet. Busts d'Artur Mundet i Anna Gironella
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Llars Mundet. Busts d'Artur Mundet i Anna Gironella (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAlfonso del Cueto
Situació Campus Mundet. Plaça d'Anna Gironella
Instal·lats a la plaça central de les Llars Mundet, l'any 2006, en honor al matrimoni que, amb la seva generosa donació, va permetre la creació de les Llars Mundet. Artur Mundet i Carbó (Sant Antoni de Calonge, 1878 – 1965) va ser un important empresari surer establert a Mèxic. A banda del negoci familiar, també va patentar i produir diverses begudes, la més popular de les quals va ser el Sidral Mundet. L'any 1906 es va casar amb Anna Gironella i Llovet. Al llarg de la seva vida, el matrimoni va dur a terme una immensa activitat filantròpica, tant a Mèxic com a Catalunya. La més remarcable va ser la donació, l'any 1954, de 40 milions de pessetes (una veritable fortuna a l'època) per a la construcció del nou recinte de la Casa de la Caritat a la Vall d'Hebron, les Llars Mundet, inaugurades l'any 1957.

Els busts dels dos consorts van ser realitzats per l'escultor mexicà Alfonso del Cueto, emparentat amb la família Mundet, i es van inaugurar l'any 2007, coincidint amb el cinquantè aniversari de la inauguració de les Llars.