Casa Camprubí
(Cornellà de Llobregat - Baix Llobregat)

Cornellà de Llobregat - Can Camprubí

Cornellà de Llobregat - Can Camprubí (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1997)

AutorJosep M. Jujol Gibert
Situació Crtra. de Sant Joan Despí
És una de les obres menors del gran arquitecte modernista Jujol, d'una expressivitat més continguda en relació amb les seves obres més conegudes de Sant Joan Despí. Va ser edificada entre 1927-28. Està formada per la juxtaposició de tres cossos quadrangulars, de diferent alçada, amb un cos cilíndric més petit, adossat al principal. Les finestres es disposen de forma asimètrica, algunes d'elles amb voladís, i les cobertes són de teula romana, a quatre vessants. Els voladissos i el cos cilíndric són coberts amb ceràmica esmaltada en colors i de trencadís. Destaquen les baranes, a base de barres torçades i nusos, típiques de Jujol. Un dels trets més característics de l'edifici, que el fa enllaçar amb l'estètica noucentista, és el seu fons d'estuc rosa, decorat amb esgrafiats de motius florals i camperols, fent referència al conreu de roses, activitat a la qual es dedicava el seu propietari.