Despatx i Fàbrica Sallarès Deu (Companyia d'Aigües)
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Fàbrica Sallarès Deu (seu social de la Companyia d'Aigües de Sabadell)

Fàbrica Sallarès Deu (seu social de la Companyia d'Aigües de Sabadell) (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Fàbrica Sallarès Deu, al capvespre

Fàbrica Sallarès Deu, al capvespre (Foto: 2005)

AutorEduard M. Balcells Buigas
Situació Concepció, 20
La fàbrica tèxtil de la família Sallarès Déu és actualment la seu de la Companyia d'Aigües de Sabadell.

Va ser projectat l'any 1912, però no es construí fins dos anys més tard, com una nau fabril de planta baixa i primer pis. Posteriorment, el creixement de l'empresa dugué a l'adquisició de les dues finques veïnes del carrer de la Concepció.

La primera ampliació i remodelació de l'edifici es va dur a terme per Josep Salvador, entre els anys 1946 i 1948.

En la primera reforma (1946) es construeixen els soterranis i una nova nau al costat de la que hi havia, que passa a ser magatzem. La coberta en forma de dent de serra, que dona una il·luminació natural zenital, està construïda amb jàsseres de gelosia reblades i tot sustentat per esvelts pilars formats amb perfils de ferro. En aquesta nau hi havia els ordidors i les contínues de doblar.

En la segona reforma (1948) s’amplià el soterrani i s’aixecà una nova planta pis sobre el cos original, destinada a les cosidores.

La façana està composta a partir de set mòduls seriats de composició vertical i de la repetició de les grans obertures. Les línies corbes de les jàsseres i de les reixes de ferro forjat donen també unitat al conjunt.