Jardins del Palau de les Heures
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - Jardins del Palau de les Heures

Barcelona - Jardins del Palau de les Heures (Foto: Districte d'Horta-Guinardó, 2012)

Barcelona - Jardins del Palau de les Heures (Foto: Puigalder, 2011)

Barcelona - Jardins del Palau de les Heures (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Jardins del Palau de les Heures (Foto: Jaume Biosca -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1924)

TipusParcs i jardins
AutorAugust Font Carreras / Adrià Piera
Situació Carrer d'Hipàtia d'Alexandria
Davant del Palau de les Heures, promogut l'any 1894 per l'indià Josep Gallarti Forgas i projectat per l'arquitecte August Font Carreras, hi ha els jardins, convertits modernament en parc públic. Per al seu disseny, Font va comptar amb la col·laboració del jardiner Adrià Piera. Per Gemma Tribó, representa el renaixement de l'arquitectura de jardins.

Estructurats mitjançant grans terrasses adaptades al pendent, estan inspirats en els jardins barrocs italians i francesos. Compten amb multitud d'arbres diversos: palmeres, magnòlies, acàcies, cedres, tarongers, alzines, entre d'altres. El jardí més pròxim a la casa és l'anomenat Els Brolladors; el segon, el dels Rosers, i el tercer, el jardí del segle XVIII, tots ells amb fonts i basses decorades amb estàtues mitològiques o al·legòriques. En anar descendint, es podien trobar un umbracle, un templet, un bosc amb escultures, un petit zoo, un aviari o un galliner, seguint l'exemple de la finca Martí-Codolar.

Urbano, Judith: La Barcelona Eclèctica. L'arquitectura d'August Font i Carreras (1845-1924). Duxelm i Ajuntament de Barcelona, 2014

Tribó, Gemma: El Campus Mundet. Un entorn per descobrir. UB, 2008