Església de l'Hospital de Sant Rafael
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - Església de l'Hospital de Sant Rafael (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Hospital de Sant Rafael

Barcelona - Hospital de Sant Rafael (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Passeig de la Vall d'Hebron, 107
L'Asil Sant Rafael, per a nenes raquítiques i escrofuloses pobres, havia estat fundat l'any 1889 pel Pare Benito Menni, al barri de les Corts de Barcelona, atès per la Congregació de les Germanes Hospitalàries. La seva creació va ser possible gràcies a la generosa aportació de Dorotea de Chopitea. L'any 1957, la Congregació va adquirir uns terrenys a la Vall d'Hebron per edificar un hospital més gran i modern. La primera pedra va ser col·locada l'any 1958, però no es va poder inaugurar fins a l'any 1967.

L'església, situada en un extrem del recinte, fent cantonada, és un edifici de línies modernes, amb les façanes pintades en un color vermellós que contrasta fortament amb l'acabat beix de l'Hospital. A la cantonada hi ha el campanar de torre, nu i compacte. L'entrada està precedida d'un porxo en forma de ela que es projecta cap a la placeta. La il·luminació, obtinguda amb un seguit d'estretes obertures amb vitralls, accentua la verticalitat del conjunt.