Monument Al Pare Benito Menni
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - Monument al Pare Benito Menni

Barcelona - Monument al Pare Benito Menni (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorDomènec Fita Molat
Situació Passeig de la Vall d'Hebron, 107 / Av. Jordà
L'Asil de Sant Rafael destinat a nenes malaltes havia estat fundat l'any 1889 a les Corts pel pare Benito Menni. En honor seu es va decidir posar, davant del nou hospital de Sant Rafael, a la Vall d'Hebron, un monument commemoratiu. Es va inaugurar l'any 1967, coincidint amb el centenari de la fundació, pel mateix Menni, de l'hospital infantil de Sant Joan de Déu. El monument està format per una placa de marbre amb un relleu amb la figura de l'homenatjat en bronze, i al seu damunt, la seva figura, de cos sencer, molt estilitzada, feta amb planxes retallades d'acer.