Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró

Barcelona - Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorOliveras Boix Arquitectes (reforma)
Situació Arquitectura, 8
La Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró va ser creada als anys vuitanta pels mateixos veïns del barri, ocupant dues de les tres naus d'una antiga escola construïda a finals dels anys cinquanta. L'any 2015 l'Ajuntament va decidir ampliar i remodelar el conjunt, que es trobava molt degradat, segons el projecte d'Oliveras Boix Arquitectes, que plantejava aprofitar la tercera nau de l'antic col·legi i afegir un nou volum entre els dos primers blocs. El resultat permet una relectura de l'obra preexistent, que formava part del pla original del nou barri dissenyat per Giráldez, López-Iñigo i Subías, adaptada als nous usos que exigien uns espais més diàfans i lluminosos. La reforma va suposar, també, una total redistribució de l'interior, articulat en forma d'espina, amb un corredor central que fa de columna vertebral.