Església de Sant Genís dels Agudells
(Barcelona | Sant Genís dels Agudells - Barcelonès)

Barcelona - Cementiri de Sant Genís dels Agudells

Barcelona - Cementiri de Sant Genís dels Agudells (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Església de Sant Genís dels Agudells. Interior

Barcelona - Església de Sant Genís dels Agudells. Interior (Foto: Toni Garcia-Die, 2011)

Barcelona - Església de Sant Genís dels Agudells (Foto: Germá Garcia -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1994)

Barcelona - Sant Genís dels Agudells

Barcelona - Sant Genís dels Agudells (Foto: Rossend Flaquer -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1919)

Barcelona - Sant Genís dels Agudells (Foto: Carles Fargas -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c.1927)

Barcelona - Sant Genís dels Agudells. Postal antiga

Situació Carrer Saldes, 3
L'església de Sant Genís, situada a la muntanya d'Agudellos, a l'encreuament dels camins de Sant Cugat a Barcelona i de Sarrià a Sant Andreu, està documentada des de l'any 1017. L'edifici actual va ser construït l'any 1671 aprofitant estructures més antigues. L'any 1685, l'escultor Andreu Sala, executava el retaule del Sant Crist, desaparegut. A la finestra de la sagristia hi ha inscrita la llinda la data de 1731.

L'església té una sola nau, amb creuer, i un campanar de torre, amb coberta piramidal, que constitueix el seu element més característic. La porta, adovellada, de mig punt, és al cantó de migdia. Hi ha una altra porta d'estil semblant, ara tapiada, que dona al cementiri. Adossada a l'església hi ha la rectoria, amb traces del segle XVII, molt restaurada. Té un rellotge de sol a la façana, de l'any 1997.

Sant Genís és, juntament amb l'església vella de Vallvidrera, una de les poques que conserva el cementiri al costat. Té alguns sepulcres d'interès, del principi del segle XX.