Can Safont
(Barcelona | Sant Genís dels Agudells - Barcelonès)

Barcelona - Can Safont

Barcelona - Can Safont (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Can Safont. Postal antiga

Situació Carrer Saldes, 1 / Natzaret, 105-107
Tot i que les transformacions modernes l'han deixat gairebé irreconeixible, Can Safont és una de les masies més antigues del terme. Documentada des del segle XIII, sabem que al segle XV era propietat de Jaume Safont (Barcelona, 1420-1487), poeta i funcionari de la Generalitat i del Consell de Cent. L'any 1787 va ser adquirida per Josep Rialp i de Solà (Barcelona, 1748-1799), poeta i catedràtic a la Universitat de Cervera. L'any 1979 la masia va passar a mans del bisbat de Barcelona i va ser cedida a les monges Missioneres Auxiliars de l’Església. Les reformes efectuades en aquella època van desfigurar notablement les façanes tot i que encara conserven, en bona part, l'aparell original.