Can Soler
(Barcelona | Sant Genís dels Agudells - Barcelonès)

Barcelona - Can Soler

Situació Carretera de Sant Cugat 114-132
Masia aïllada situada al torrent de la font del Bacallà, prop de la carretera de Sant Cugat, a la falda de Collserola. Devia ser construïda cap a la fi del segle XVIII, ja que apareix esmentada, amb el nom de Casa Berengueras, àlies Casa Boix, a les actes capitulars del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron. El seu aspecte actual sembla respondre, tanmateix, a una refecció de la segona meitat del segle XIX.

És un edifici de planta rectangular, que consta de planta baixa i dos pisos, amb teulada a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal. Aquesta està decorada amb dos frisos amb motius florals esgrafiats. Davant de la casa hi ha una gran esplanada amb horts regats des d'una mina s'aigua.

A finals del segle XX va passar a mans municipals i el 2018 va ser inaugurada com a espai de divulgació del patrimoni natural de la zona.