Casa Subirachs
(Barcelona | Sant Genís dels Agudells - Barcelonès)

Barcelona - Casa Subirachs (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorAntoni de Moragas Gallissà
Situació Carretera de Sant Cugat, 34-36
Casa-taller construïda per a l'escultor Josep M. Subirachs, projectada per Antoni de Moragas, l'any 1961. És una composició de volums prismàtics, de diferent alçada, que combinen els acabats de maó vist, dominants, amb trams de formigó vist. A la façana que dona a la carretera, on hi ha l'entrada, destaca una marquesina volada que lliga la tanca exterior amb la porta de la casa.

Antoni de Moragas i Gallissà (Barcelona, 1913-1985) va ser un dels principals exponents del racionalisme arquitectònic català, fundador del Grup R i degà del COAC, als anys seixanta i setanta.