Església de Santa Engràcia
(Barcelona | Prosperitat - Barcelonès)

Barcelona - Església de Santa Engràcia

Barcelona - Església de Santa Engràcia (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Església de Santa Engràcia (Foto: Església Arxidiocesana de Barcelona)

Situació Plaça de Santa Engràcia, 1
Fundada l'any 1928 com a tinença parroquial de Sant Andreu de Palomar, mercès a la deixa d'una veïna del barri, Engràcia Batista, que va cedir el terreny. En honor seu es va triar el nom de la parròquia. Durant els anys de la Guerra Civil, l'edifici va ser utilitzat com a magatzem de carbó, però les pintures es van poder salvar perquè els veïns van cobrir-les amb calç.

El projecte original va sorgir de la mà d'Enric Sagnier tot i que l'obra actual és fruit de la reconstrucció efectuada després de la Guerra. És un edifici de planta basilical, de tres naus, separades amb arcs de mig punt sostinguts per columnes de capitells jònics, i absis semicircular. Davant de la porta hi ha un ampli nàrtex de maó vist.