Llars Mundet. Mural dels Cèrvols
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - Llars Mundet. Mural dels cèrvols

Barcelona - Llars Mundet. Mural dels cèrvols (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Cañas Cañas
Situació Recinte Mundet. Plaça d'Anna Gironella
Baix relleu adossat sobre el sòcol del campanar exempt de l'església de les Llars Mundet. Realitzat en pedra calcària per Josep Cañas i Cañas (Banyeres del Penedès, 1905 - 2001), l'any 1958. Va ser instal·lat aquí l'any 1965.

És una escena amb quatre cérvols pasturant tranquil·lament en un paisatge indefinit, diferenciat dels cossos dels animals pel seu acabat sense polir. És una obra molt característica de l'estil figuratiu, una mica idealitzat, de Cañas. En paraules del professor Àlex Mitrani, "aquest relleu encaixa en un estil clàssic que practicava ja als anys quaranta i que correspon a una versió acadèmica, potser quelcom freda però elegant, del noucentisme".