Llars Mundet. Escultura Catedral
(Barcelona | Montbau - Barcelonès)

Barcelona - Llars Mundet. Escultura <i>Catedral</i>

Barcelona - Llars Mundet. Escultura Catedral (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep M. Subirachs
Situació Recinte Mundet. Pavelló de Llevant
Obra de Josep M. Subirachs, de l'any 1958, instal·lada originalment sota el porxo de l'església de les Llars Mundet i reubicada, l'any 1994, al claustre del pavelló de Llevant, on hi ha la Biblioteca. És una peça abstracta de ferro, situada sobre un pedestal de marbre, corresponent a la breu etapa en què Subirachs executava obres de ferro de formes primes i punxegudes, abandonada cap a 1960. Aquesta obra, que l'any 1958 va obtenir el premi nacional d'escultura de la Diputació, es planteja com una evocació esquemàtica, gairebé constructivista, d'una catedral gòtica, emfasitzat el contrast entre la nau, amb pinacles i contraforts, i l'esveltesa del campanar.