Plaça de Francesc Layret
(Barcelona | Verdum - Barcelonès)

Barcelona - Plaça de Francesc Layret

Barcelona - Plaça de Francesc Layret (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMàrius Quintana Creus
Situació Plaça de Francesc Layret
La plaça Francesc Layret, que fa de plaça major del barri de Verdum, va haver de ser aixecada, l'any 1999, per construir un aparcament subterrani. Les obres van durar gairebé tres anys i, finalment, l'any 2002, es va inaugurar la nova plaça, completament remodelada per l'arquitecte Màrius Quintana.

El més destacat de la reforma, i allò que li aporta personalitat urbana i un cert caràcter monumental, és el conjunt que formen quatre basses rectangulars comunicades, per on discorre l'aigua, i una pèrgola al seu costat, feta amb una estructura metàl·lica i una coberta de lames de fusta.