Torre Júlia
(Barcelona | Prosperitat - Barcelonès)

Barcelona - Via Favència, 348, en primer pla

Barcelona - Via Favència, 348, en primer pla (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorSergi Pons Rosell, Pau Vidal Pont, Ricard Galiana Nadal (RGN)
Situació Via Favència, 348-350
Edifici d'habitatges destinat centre esportiu, residència i habitatges tutelats per a la tercera edat, projectat l'any 2011 per RGN arquitectes. La seva situació, a la cruïlla de dues grans artèries com són la Via Favència i la Via Júlia, i la seva alçada -17 plantes- li atorga un important protagonisme visual. Ocupa un solar generat per la construcció de la ronda de Dalt, l'any 1992. Està dividit en tres sectors, cadascun amb un espai comunitari propi i una plaça pública creada per a accedir-hi. Els colors groc i verd, amb fort contrast amb el blanc dominant, donen una especial personalitat a les façanes.