Escultura Joventut
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Joventut (Clarà) (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep Clarà Ayats
Situació Plaça de Catralunya
Autor: Josep Clarà Ayats (Olot, 1878 - 1958). Any: 1928 (còpia actual, 1993).

Figura femenina d’arrel clàssica i mediterrània, plenament noucentista, que ens mostra el cos canònic d'una dona jove, gairebé nua, amb els braços enllaçats damunt del cap, estilitzant el bust. És una mostra paradigmàtica de l'ideal de bellesa sublimat pel Noucentisme. En paraules de Carlos d'Ors, referint-se a l'obra de Clarà, todo es psicológicamente desinteresado y la emoción está confiada a la eficacia estrictamente plástica de la figura*.

Text: Albert Esteves

Carlos D'Ors. Apuntes sobre la escultura noucentista. Revista de la Facultad de Geografía e Historia, núm. 2, 1988.