Escultura Maternitat
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Maternitat (Vicenç Navarro) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorVicenç Navarro Romero
Situació Plaça de Catralunya
Autor: Vicenç Navarro i Romero (València, 1888 - 1979). Any: 1928.

El tema de la maternitat, molt lligat als ideals conservadors del Noucentisme, va ser tractat molt sovint pels escultors lligats a aquest estil, i pel mateix Navarro en altres obres (com a l'edifici de la Caixa al passeig de Sant Joan,102). En aquesta, en concret, mostra una mare jove, mig nua -com era habitual a les figures de l'època, de referència classicista-, que duu en braços al seu fill, al qual abraça en actitud protectora. Les dues figures transmeten una sensació de serenitat espiritualitzada com volent expressar una transcendència moralitzadora.

Text: Albert Esteves