Can Oliveres
(Barcelona | Can Peguera - Barcelonès)

Barcelona - Feliu i Codina, 84

Barcelona - Feliu i Codina, 84 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Feliu i Codina, 84 - Pg. Urrutia
Edifici en xamfrà, construït entre els anys 1905 i 1907, propietat de l'impressor Vicenç Oliveres, de qui va passar als seus fills. La casa té una fesomia molt peculiar, caracteritzada pel fet de tenir un cos central, lleugerament sobresortit en façana, però que s'enlaira a manera de torratxa fins a assolir una alçada molt poc comuna. Aquesta torre fa de mirador als quatre vents, amb un balcó corregut que l'envolta. Els dos cossos laterals, alineats als dos carrers, tenen també l'eix central sobrealçat, establint un curiós joc de teulades amb els voladissos dels trams més baixos. Els relleus ornamentals de les llindes, amb flors, fullatge i busts femenins, s'inscriuen dins de l'estètica modernista típica del moment.